Kyckling Jakob

kyckling Jacob

Flygande Jakob
4 portioner
5 p/p

4 grillade kycklingfileér
2 bananer
2 dl fraiche max 8 %
1 dl lättmjölk
4 msk chilisås
3 msk solrosfrön

Dela och fördela kycklingköttet i en eldfast form. Skiva bananer på längden och täck kycklingen med dem. Rör ihop fraichen och lättmjölken med chilisåsen. Häll såsen över köttet. Strö över solrosfrön. Sätt in i ugn, 225 grader ca 10-15 minuter eller tills rätten fått lite färg. servera med sallad och ris.

Kinakyckling (VV) (1 port)

1 kycklingfilé, ca 125 g

salt och svartpeppar

1 tsk potatismjöl

1 vitlöksklyfta

½ purjolök

1 tsk olja

1 dl vatten

¼ hönsbuljongtärning

½ tsk soja

Servera till:

1 ½ dl kokt ris

Skär kycklingen i strimlor och blanda den med salt, peppar och potatismjölet.
Skala och skiva vitlöken. Skiva purjolöken. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna.
Lägg i vitlök och purjo och låt fräsa med. Häll på vattnet, smula i buljongtärningen och krydda med sojan. Låt allt koka några minuter.
Servera med kokt ris.

1 port = 5,5 points